no to jak chcesz zrobić dziurę to też spoko bo można zrobić tak ze końcówka pójdzie po linii zderzaka, pewnie fajnie by to wyglądało.
wyząbkowane opony
Zwiń
X
-
Sigma_74
Zamieszczone przez PurchawaA co do tematu to 30kkm na matadory to i tak dobry wynik.
Komentarz
-
noooo, 30tys na matadorach. to u mnie już po 20 jak wóz drabiniasty się tył zachowywał :diabelski_usmiech
wywalić, zapomnieć o takich oponach, kupić coś innego. walnij na pw do kolegi leszekmw- fachman od ogumienia na naszym forumZenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Re: wyząbkowane opony
Zamieszczone przez andramMam oktavię od 3 lat 1.9TDI kupiłem nową od dealera na oponach matador. Przejechałem na nich może 30 tys kilometrów. Wszystkie opony są wyząbkowane. czy ktoś miał tak samo. Proszę o sugestie i komentarze.
P.S amortyzatory są OK
PS zauważyłem że im większe ciśnienie z tyłu miały tym szybciej ząbkowały..Pink Floyd fan.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez c0nn3ctKleber Dynaxer HP 2Niegdyś AGR 118@242 Master's "chill out version"
Komentarz
-
-
Ząbkowanie opon to normalka szczególnie przy większych rozmiarach . Nie kupuj opon kierunkowych bo znów ci wyząbkują. Ja mam micheliny i przekładam sukcesywnie co 10 tyś. tył do przodu przód na tył i jest gites Na tych oponach przejechałem już 60 tyś.
Nie polecam good year HydraGrip bo po 30 tyś. ja nie miałem już bieżnika z przodu.
Pilot exalto na takich teraz śmigam i jest oki.
Na zimówki nie zwracaj uwagi bo nie będą ząbkować pracują w innych warunkach niż letnie.Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
andram, jeżeli w Twojej octavii występuje ten problem ( hatchback ?) to nie kupuj opon z grupy goodyeara , ogólnie są to dość twarde konstrukcje i będziesz miał przez cały czas ten problemO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Mam pytanie, czy wyząbkowane opony doprowadzą do uszkodzenia tylnego zawieszenia ?
Poważnie, co najwyżej twoje samopoczucie ucierpi. Upuść trochę powietrza o min 0.1bar i pojeździj trochę może ustąpi.
Jakie masz opony dokładnie i napisz jak je zamieniałeś na samochodzie co sezon.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zeza1Mam pytanie, czy wyząbkowane opony doprowadzą do uszkodzenia tylnego zawieszenia ?
Mam na continentalach przejechane 30 tyś km , dałem je na tył i te cholerne odgłosy są do zniesienia. Boję się jednak ,że może mi się coś stać z zawieszeniem, albo łożyskami ?
Komentarz
-
-
Chodzi o opony Continental ContiEcoContact 3, dwa sezony ( 30 tyś km ) były z przodu. Z tyłu Uniroyal RALLYE 680 z którymi nic się nie dzieje.
Dzisiaj rano powróciłem do starego ustawienia i odgłosy zniknęły :P Nie wiem na jak długo,bo ząbki jak były, tak są dalej :?teraz AEE
I Skoda Ofelia BSE
Komentarz
-
Komentarz